2011. április 19., kedd

Hajsimítás - Haare glätten

(Zur deutschen Zusammenfassung scrollen Sie bitte nach unten.)
Már évek óta van egy hajsimítóm (én hajvasalónak mondom), de csak most kezdtem el intenzíven használni, amióta a barátnőm vágott nekem egy egyenes, tömött frufrut. Körülbelül úgy néz ki, mint a jobb oldali fotón, csak a színe más:

Nos, nekem természetesen is egyenes a hajam, de, hogy szép legyen a formája és az esése, ezért nem árt átvasalni. Főleg, amikor az ember lányának sok és erős szálú haja van, tud frissen mosva az égnek állni...
Egy barátnőmnek nagyon göndör a haja. Ezért ő először a fodrásszal simíttat kémiai úton. Ez neki általában fél évig kitart. De e mellett minden nap simítja is hajvasalóval.
Ez persze azzal jár, hogy nagyon drága, fodrász által használt és ajánlott védősrpay-t kell használnia, amit nem is mindenhol kap meg. Azonkívül egy drága és nagyon strapabíró hajsimítóra, na meg idegzetre is szüksége van, hiszen minden nap felkelés után "vasalni" kell. De persze itt nem áll meg a dolog. Rengeteg, nagyon jó minőségű hajápolót és 4 hetente a fodrászt is (hajvég vágása) be kell iktatnia. Rengeteg idő és rengeteg pénz, de meg kell hagyni, mindig top frizurája van...
Ami engem illet:
Hajmosás után a vizes, de már nem csöpögő hajra permetezem a védőspray-t. Mivel nem szeretek minden egyes darabért külön szaküzletbe rohangálni, a got2b spray-t választottam a Schwarzkopftól, amit megkaptok a DM-ben, és Ausztriában a BIPA-ban is. Ráadásul nem is drága. Ezek után megszárítom és egyszer végig megyek vele a hajvasalóval, és amíg még meleg, egy körfésűvel a hajvégeket befelé fésülöm. Így nem lesz seprűs hatása, mégsem úgy néz ki, mintha klasszikusan befelé lenne szárítva  Hogy ne szálljon össze-vissza én a DM saját márkájából a Balea hajvax-ból teszek rá egy kicsit. Ennyi. A legközelebbi hajmosásig már semmit sem kell vele tennem.
Most, hogy utaztam és tömve volt a bőröndöm, döntenem kellett, hogy mi az, amire tényleg életbe vágóan szükségem van. Ezért a Remmington hajvasalóm és a védőspray otthon maradt. Ilyenkor a Nivea strigth & easy simító hajkrémjét használom. Nekem még a kék flakonos van, de a rózsaszín csak új dizájn, a krém benne ugyanaz.
A krém olyan állagú, mint egy lazább hajbalzsam. Fel lehet tenni száraz és vizes hajra is. Én a vizes hajat kenem be vele, majd mindent ugyanúgy csinálok, mint a spray esetén. Hajvasaló nélkül viszont természetesen nem kapom ugyanazt az  eredményt. Ugyan rá van írva a flakonra, hogy fésűvel egyenesre kell szárítani, de ezt általában csak a fodrász tudja megcsinálni. Szóval a krém csak amolyan vészhelyzeti megoldás, ami annyiban segít, hogy ne álljon a hajam annyira össze-vissza. Persze, lehet, hogy van olyan, akinek beválik. A hajvasalás mindenféleképpen megterheli a hajat, tehát minél többet vasalunk, annál többet kell utána ápolni. Erős hajnál, mint az enyém is, többet lehet kínozni, de itt is észnél kell lenni. Vékony szálú hajnál pedig rendszeres, intenzív kezelésre van szükség. Mivel tudom, hogy a termékekről alkotott vélemények és tapasztalatok nagyon eltérőek, csak annyit mondhatok: Mindenki teszteljen és azt a terméket használja, ami nála tutira bejön. Ha barátnőnk haja hasonló, nagy esélyünk lesz rá, hogy az ő általa ajánlott dolgok nálunk is beválnak. De persze garancia erre sincs. Nekem, egyenes, nagyon erős és vastag szálú hajjal ezek a termékek beválnak, bár a Nivea straigth&easy használalta, mint már mondtam, nálam csak kényszer megoldás, és a vasalást nem tudja helyettesíteni. 


Ich habe seit Jahren schon ein Glätteisen, aber ich benutze es erst, seitdem meine Freundin mir eine Pony geschnitten hat, die Ihr oben auf dem Foto sehen könnt. (Nein, auf dem Foto bin nicht ich, aber meine Haare schauen zurzeit genauso aus.) Ich habe von Natur aus glatte Haare, deswegen reicht es, wenn ich es einmal glätte, und bis zum nächsten Haare Waschen muss ich gar nichts mehr damit tun. Ich benütze dazu den Schutzspray von got2b, der nicht teuer ist und in Dm und BIPA ebenfalls kriege. Ich verwende ihn auf die nassen Haare, föhne sie, dann gehe ich mit dem Glätteisen einmal drüber und noch im warmen Zustand bürste ich sie mit einer Rundbürste nach innen. Dann tue ich nur mehr ein bisschen Balea Haarwax auf die Haare und fertig. Als ich diesmal meinen Koffer packen musste, habe ich schon zu viel Zeug dabei gehabt, das ich aber unbedingt mitnehmen musste. Deswegen habe ich mich dafür entschieden, meinen Remmington Glätteisen und den Spray zuhause zu lassen. In solchen Fällen verwende ich die Haarcreme Nivea straight&easy, die aber nur eine Notlösung ist, da sie meine Haare nicht wirklich glättet. Den Glätteisen kann sie also unmöglich ersetzten -mindestens bei mir nicht. Auf der Flasche steht zwar, dass man mit einer Bürste glatt föhnen soll, aber dass kann normalerweise nur der Friseur. Also es ist fix entschieden:
Ich brauche unbedingt ein Mini Glätteisen für meine Reisen, der sogar in meine Handtasche reinpasst. Habe schon sogar einen sehr schönen im DM gesehen, aber für 30Eu war es für mich zu teuer. (Paar tage davor habe ich einen im Müller für 15Eu gesehen...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia! Köszi, h kommentálsz:-)
Hey! Danke, dass Du komentierst:-)