2011. április 5., kedd

Kozmetikumok utazáshoz - Kozmetik für Reisen

(Zur deutschen Zusammenfassung scrollen Sie bitte nach unten.)
Nem sokára megint utazom. Ez inspirálta a mostani bejegyzésemet, amiben azt szeretném megmutatni, mennyire praktikusan és sok helyet megspórolva be lehet pakolni mindent, amire egy nőnek szüksége van.
Volt idő, amikor még egész flakon sampont, tusfürdőt, krémeket és az egész sminkkészletet magammal cipeltem, mondván, hogy soha nem lehet tudni, mire lesz szükségem. Az elmúlt jó 10 év tapasztalata alapján viszont azt mondhatom, hogy átlagban jóval több mindent húzunk a bőröndünkben, mint amire ténylegesen szükségünk van.
Sokan cikinek tartják elfogadni az üzletekben a különféle próba csomagolásokat, én viszont kifejezetten gyűjtöm őket. Kezdjük az általános ápoló cikkekkel:


Rögtön az első képen láthatjátok, hogy a sampon, balzsam, és a lábápoló krém ilyen minták összeállítása. Hozzá jön még egy mini szappan, egy kis flakon Impulse spray és egy kis flakon Esprit parfüm. A Nivea tusfürdő kifejezetten utazásra tervezett flakon, kapható a Müllerben és a DM-ben. Ugyan drágább, mint a nagy flakonok, de elég egyszer megvenni, és mindig utána tölteni...



A következő a köröm és a szemöldök:
Az olló és a reszelő barátnőm ajándéka, a balzsam és a körömlakk pedig a Müllerből van. Azért választottam az ezüst szürkét, mert ezzel elég csak 1 réteget felvinni a körömre és már jól néz ki. Ha elkezd töredezni, könnyet át lehet festeni a nélkül, hogy előtte mindenféleképpen le kéne szednem az egészet körömlakk lemosóval. A szemöldöknek 1 mini borotvát teszek be, ami kifejezetten erre a célra van és a DM-ben lehet beszerezni. Végül pedig 1 csomag papírzsepi a paper-design márkától. A honlapon megnézhetitek milyen mintájú zsepijeik -és még sok más szép cuccuk van. 1 csomag átlagban 0,80Eu-ba (kb.230Ft) kerül. Hogy otthon lehet-e kapni nem tudom, én még soha sehol nem láttam. Ausztriában beszerezhetőek a KIKK-ben (nem fix áru! szerencse kell, hogy éppen legyen nekik), a Leiner-ben, a Nanu Nana-ban és a szuvenír üzletekben. Nem csak azért szeretem, mert szépek, hanem azért is, mert szuper minőségüknek köszönhetően jóval tovább is tartanak!


Smink:
Csak az alap dolgokat viszem: szempilla spirál (most éppen a L'Oreal Carbon Black) és göndörítő, szürke és zöld szemhéjtus ( Manhattan), kétféle szemhéjpúder (essence a Dm-ből), arcpirosító (Nivea), szemhéj bázis  ( Alverde), por púder (Ellen Betrix), szájfény (essence) és pár ecset. A szempillaspirált és a szemhéj bázist le kell, hogy cseréljem. A spirál ugyan nem vízálló, de alig lehet leszedni a 2 fúziós L'Oreal sminklemosóval, és reggelre még megszáradt darabkákat hagy a szem alatt. Tehát ez a termék nálam L'Oreal ide vagy oda, megbukott. Az Alverde szemhéj bázis sem vált be. Nekem egyáltalán nem segít semmit, sőt. Valami oknál fogva még rosszabb lesz az eredmény. Tehát ezt utazás előtt még lecserélem a Make Up Factory bázisára.


Sok mindent el tudok tüntetni a Marilyn Monroe-s fém tolltartóban, amit a KIKK-ben vettem 290Ft-ért.




Végül a sminklemosó és pár ékszer:
L'Oreal Dermo Expersite 2 fúziós, annyi vattapad, amennyi kell (nem cipelem az egész csomagot!), kozmetikai pánt (DM) és erős hajgumi (H&M) zuhanyozáshoz, arcmosáshoz, stb, 1 összecsukató fésű, Rebella márka, aminek az egyik oldalában tükör van (barátnőm ajándéka ), gyűrűk (New Yorker, Fussl, Bipa), fülbevalők (C&A és a valódi igazgyöngy Kínából)


Neszesszer táskát nagyon nem szeretek használni, mert jól megtömve sok esetben nálam már szinte be sem fér a kofferba. Ezért szeretem ezeket a cuccokat elszórva ide-oda tenni, ahova éppen jól beférnek. Amit védeni kell, az bent van a fém tolltartóban vagy apró ékszerdobozban, a többit csak ömlesztem. Ez biztos sokakat megrémiszt, de nekem nagyon beválik. 

Jó utat!

Deutsche Zusammenfassung:
Ich werde wieder bald reisen, und da ist es wichtig, dass ich viel aber praktisch mitschleppen kann. Deswegen nehme ich nie volle Packungen mit, nur die Proben, die man überall in Geschäften gratis bekommt. Shampoo, Duschgel, Balsam, Fußpflege, und mini Parfum. Für die Nägel benütze ich ein starkes Grau, das ich ruhig übermalen kann, ohne es vorher ganz entfernen zu müssen. Die Taschentücher von Paper-design sind nicht nur total cool modisch aber auch von super Qualität. Deswegen reicht 1 Packung fast bis 2 Wochen! Zum Schminken nehme ich nur die Sachen mit, die ich tagtäglich benütze, wie: Flüssig-Eyeleiner in 2 Farben, Blush, paar Pinsel, Lidschatten in 2 Farben, Foundation, Puder und Lipgloss. Die Wimperntusche von L'Oreal Carbon Black muss ich austauschen, da man sie nicht einmal mit dem L'Oreal Make Up Entferner für wasserfestes Make Up richtig abwischen kann...Die Lidschattenbasis von Alverde hat bei mir ebenfalls versagt. Die meisten Dinge kann ich sehr gut in den Metal Füllfederhalter transportieren, den ich für 1Eu im KIKK gekauft habe. Ich nehme noch 3 Ohrringe und 3 Ringe mit, jeweils in ganz anderen Stilen, meine Haarbürste mit Spiegel von Rebella, paar Wattepads (nur so viel die ich wirklich brauche), und 1 Haargummi fürs Duschen und 1 schöne. Eine Kosmetiktasche nehme ich nie mit, sondern zerstreue alles im Koffer. Ich weiß, dass das vielen schockieren kann, aber bei mir funktioniert die  Technik super!
Wünsche Euch schöne Fahrt!

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó ötlet. Én is gyűjtöm a termékmintákat meg a kis szappanokat. Mindennek van kis flakonom. Sőt, egy Chanel, szempillaspirál termékmintát 4 évig használtam így. És nem száradt be! A Chanel jó minőség. Nagyon megérte:)

    VálaszTörlés
  2. Hát én még ennyit sem cipelek, asszem... :) Általában olyan helyre megyünk, ahova nem kell külön tusfürdő, sampon stb. Ha kell, én is kicsit viszek. Ami mindenképp kell az izzadtsággátló, én a stifteket szeretem jobban, tovább tart és kisebb helyet foglal. Szemöldök-köröm cuccost sosem viszek magammal (kivéve, ha egy hétnél tovább maradok), inkább előtte lerendezem ezeket úgy, hogy okés legyen. Sminkcuccok: szemhéjalap (MAC), szem alatti karikák elleni krém (MAC) szemhéjfesték (Bourjois - kék,fehér és Manhattan - pink) púder (Manhattan), szempillaspirál (MAC), szájfény (Bourjois) vagy színezett labello. Ezen kívül mindig van nálam olyan krém, ami jó kézre és arcra is (legutóbb a patikában kaptam egy kistégelyest az, a neve nem jut eszembe), ez általában leszedi az összes sminket is rólam, tehát külön lemosót nem cipelek. Ha repülök, akkor feltétlen van nálam szemcsepp is (de sokszor előfordul, hogy a napi túlélőkészletben is viszek ezt magammal)! És mostanában, mióta rövid a hajam, zselé. Egyet nem tudtam még jól megoldani, hogy a parfümöt, amit használok hogyan szállíthatnám, mert sajnos általában kifolyik, mintát pedig nem nagyon találtam még belőle, de utána fogok nézni.

    VálaszTörlés

Szia! Köszi, h kommentálsz:-)
Hey! Danke, dass Du komentierst:-)