2012. szeptember 8., szombat

Érdemes még blogolni???

Azt hiszem ez egy olyan kérdés, amely sok, évek óta aktív bloggerina fejében megfordult az utóbbi időben. Számomra teljesen meglepő módon rengeteg, hobbiból blogoló lovalja bele magát nagyon a dologba. Talán mindig szem előtt kéne tartani, h nem a posztolásból élünk. Nem ettől függ sem a jelenünk, sem pedig a jövőnk! Nincs itt másról szó, mint internetes kommunikációról. Én, aki külföldön élek, honnan tudnám meg különben, h Pesten nyílt egy új üzlet, v. h érdemes-e megvennem a magyar Galmour-t ha otthon járok, mert szuper akciós kuponok vannak benne? A többiek blogjain keresztül kapok 1 jó smink tippet, egy ötletet v. 1xűen csak kikapcsolódom a jópofa bejegyzéseken, legyenek a szerzők világ bármely pontján. Ez úton rengeteg infóhoz jutok, azonnal. Sokan elfelejtik, h itt nem a lájkolók, feliratkozók és kommentelők hadaiért dúló harcol van szó. Pontosabban nem szabadna, h ebbe az irányba menjen el 1 blog, legyen bármi is a témája. Sokan attól tartanak, h elpártolnak az olvasók, ha nem posztolnak minden nap. Ez viszont oda vezet, h van, aki annyi anyagot gyárt, h nő legyen a talpán, aki minden bejegyzést észrevesz, elolvas és még kommentel is! Én emiatt hagytam abba pár egyébként régebben érdekes blog olvasását, mert már semmi esélyem sincs kiszűrni, h a rengeteg posztból mi is érdekel. Adjunk lehetőséget az olvasóknak arra, h kényelmesen, stresszmentesen és  így rendszeresen olvashassanak anélkül, h állandóan aggódniuk kellene azon, h miről maradnak le, és, h hogy fogják behozni a nem elolvasott anyagok lemaradását. 

Sokan azon is problémáznak, h már nem igazán van mit mondaniuk, pedig a dolog nagyon 1xű. Ha nincs mit írni, ne írjunk! Beszélni sem beszélünk folyton, ha kell ha nem. 
Állandó téma a nyereményjátékok és a cégektől kapott ingyenes kozmetikai (stb) minták is. Én személy szerint azt szeretném, h ha már vki meglátogatja az oldalamat azt azért tegye, mert érdekli, amit írok, nem pedig azért, mert nyerni akar vmit. Erre a célra már régóta megvannak a megfelelő oldalak. (Persze mindenkinek saját maga szívügye eldönteni, h mit csinál a saját blogján.) Minden bizonnyal hízelgő, ha az ember lányát megkeresik bizonyos kozmetikai és egyéb cégek is. De már nagyanyám is megmondta :"Semmi nincs ingyen!" Tehát ebben az esetben el kell tudni dönteni, h megfelel-e számunkra az a kondíció, amelyet az adott cég kínál, ill. h attól a biz. cégtől akarunk-e egyáltalán bármit is. Nekem pl. egyáltalán nem jönnek be sem a Catrice sem pedig az Alverde termékek, ezért a tőlük kapott próbákat nem sok értelme lenne tesztelnem...
Az akkora álmok megvalósulásáért, mint pl. Dulce Candy-é is rengeteg szerencse, jó anyagi háttér, pozitív fanatizmus és nagyon, de nagyon sok -több éves- munka szükségeltetik. Az sem mindegy, h az adott ország ahol élünk, milyen lehetőségeket kínál. Magyaro-ról befutni, nemzetközivé válni koránt sem akkora garancia- már ha itt erről érdemben egyáltalán beszélhetünk- mint pl. az USA...Ezért kérdem én:
Hölgyeim!
Tényleg megéri a görcsölés? Az aggódás, a kétségbeesés, a rohanás és kapkodás? És mindezt csak 1 hobbi blog miatt? A virtuális világ mára teljesen beépült mindennapjainkba, de azért ne felejtsük el, h van 1 valódi világ is, családdal, barátokkal, kávézással és sörözéssel, kirándulással v. éppen ágyban való lustálkodással. A blogom megvár és minél több reális élményben van részem, annál több mondanivalóm lesz az engem a virtuális világban megkereső, a világ minden táján élő embertársaim számára...

Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek szórakoztató és kreatív blogolást! Amíg a kedvetek tartja!!! 



4 megjegyzés:

  1. Ó, hányszor éreztem már én is ezt! Most is egy hullámvölgyön vagyok túl, de már igyekszem nem sokat görcsölni a dolgon, a blogom hobbi és nem hiszem, hogy valaha is lesz belőle több, meg persze nem is azért csinálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, h lesz-e belőle több, azt úgyis adja szituáció. Akkor meg ráérsz vele komolyabban foglalkozni! Addig pedig az a legfőbb cél, h kikapcsoljon és szórakoztasson! :-D

      Törlés
  2. Abszolút egyetértek. Bár tény, hogy sokan vágynak arra, hogy a kezdetben, hobbinak indult blogból valamilyen üzlet legyen. Vagy egyéb siker. Főleg azon felbuzdulva, hogy sok amerikai lány tényleg befutott a divatbolgjával vagy vlogjával. Jól menő üzletet tudtak ráépíteni a blogjukra. Tény, hogy nem szabad összehasonlítani az amerikai felvevőpiacot a magyarral. Arról már nem is beszélve, hogy mennyi mocskolódást kap egy magyar a vlogja alatt. Én, egy magyar lányt ismerek, aki divat vlogot vezet a tecsőn és ha véletlenül bele-beleolvasok a kommentekbe akkor csak kapkodom a levegőt. Szóval, a mentalitás is más.

    Én, vmi hasonlóért szeretem a tartalmas blogokat, mint te. Információ szerzés. És ehhez, valóban nem kell minden napra egy bejegyzés. Én is úgy írok, ahogyan ráérek. Vagy, ha van több időm, akkor megírok több témát is, amit már régebben szerettem volna és időzítem a bejegyzéseket. Ha jól emlékszem, a blogspoton is van erre lehetőség. Az, persze más kérdés, ha vki ezt, egy jövőbeni üzlet alapjainak szánja.

    Egy jó és tartalmas bejegyzés sok időt és kutatómunkát igényel. Szóval, inkább legyen hetente vagy kéthetente egy bejegyzés, de az minőségi.

    VálaszTörlés

Szia! Köszi, h kommentálsz:-)
Hey! Danke, dass Du komentierst:-)